Salman Ezzammoury
Terug naar de PEK Website
Achtergrond werk

Schilderen, grafiek en fotografie

Salman Ezzammoury is zelfstandig professioneel beeldend kunstenaar... Verzorgt exposities in binnen en buitenland... Zijn opleidingen aan de Fotoacademie in Apeldoorn en grafische technieken aan stivako in Utrecht gaven hem een solide technische basis voor zijn huidige werk. Hij schildert en fotografeert.
Salmans kunstwerken zijn spannend en inventief, de combinatie van diverse technieken op verschillende handmatige en digitale manieren bewerkt tot originele creatieve uitingen.

Over hem:

Burgemeester van Ede, Cees van der Knaap
“Salman wants peoples and cultures to communicate through his work, with him acting as social intermediary. I cherish that thought. Art as a medium for meeting and contact.
Creative, peaceful and tolerant, with art as a weapon for a better world. That is typically Salman. Creating art is like breathing to him, a primary necessity of life.. This artist from Ede makes me happy”.

De Gelderlander
“Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker”.

Pim van Lommel, cardioloog, onderzoeker en schrijver
“Bij Salman Ezzammoury kan men een gecombineerde en geraffineerde techniek van fotografie en grafische kunst bewonderen, waarbij sterk impressionistische en emotionele beelden zijn ontstaan, en waar de stedelijke werkelijkheid veranderd lijkt tot een verstilde abstractie”.
Naast zijn vrije werk, werkt Salman Ezzammoury ook in opdracht.

Lid van:
PKW Platform Beroepskunstenaars Wageningen
PEK Platform Edese Kunstenaars

Exposities:

SELECTIE EXPOSITIES (uit 250 tentoonstellingen):
2013 Mjuseum De Casteelse Poort, Wageningen
2013 Galerie Zuid, Harskamp
2013 Huntenkunst, Ulft
2012 Galerie de Alliantie, De Steeg
2012 Galerie Kunstplaats, Veenendaal
2012 Openbare Bibliotheek, Wageningen
2012 Galeriezuid, Harskamp
2011 Kijk en luistermuseum, Bennekom
2011 Cultura, Ede
2011 Galerie Kijkdoos, Bennekom
2011 Rijksmonument Everwijnsgoed, Renkum
2011 Gemeentehuis Ede
2011 Historisch musem Ede
2009 Galerie Huis Kernhem, Ede

Exposities: Diverse locaties in Nederland, België, Marokko, Denemarken, Spanje, Polen en Frankrijk.