Ans Wouters
Terug naar de PEK Website
Ik en mijn werk

Een aantal jaren geleden heb ik ervoor gekozen om een droom te verwezenlijken.
Ik ben me volledig gaan richten op het maken van schilderijen.
Ik heb de opleiding Schilderen afgerond aan de kunstacademie in Utrecht, de HKU.

Mijn thema's vind ik in de natuur, dingen die mij fascineren en waar ik zelf van geniet: een landschap, een wolkenlucht, een mooie steen of schelp. Elementen die voor mij zo mooi zijn dat ik ze een podium wil geven op mijn doek.

Sinds een paar jaar schilder ik ook portretten. Het is heel spannend om te proberen ze een eigen identiteit en karakter mee te geven.

Ik vind het inspirerend om werk dat een uitdaging vormt door het natuurgetrouwe karakter, zoals mijn portretten, af te wisselen met werk dat meer uit gevoel en intuitie ontstaat, zoals de schilderijen van wolkenluchten.

Het afwisselen van natuurgetrouw en meer abstract werk is ook een afwisselen van vragen en dilemma's waar je mee wordt geconfronteerd tijdens het maken. Die afwisseling houdt voor mij het werken fris.

Het schilderen blijft voor mij een magisch gebeuren. Je begint met een leegte, een wit doek, en je creeert daarop een wereld, een persoon, die een eigen leven gaat leiden. Ik hoop dat het een wereld is die jou als toeschouwer weet te raken.

Een foto is altijd een zwakke weergave van het originele schilderij. Ik nodig je uit om mijn werk in mijn atelier te komen bekijken. Of om mijn website te bezoeken, daar zie je mijn vrije werk en het werk dat ik in opdracht heb gemaakt. 

Reageer met het contactformulier en laat me weten wat je van mijn werk vindt.

Ans