Yoke Ferwerda
Terug naar de PEK Website
Achtergrond werk

Het werk van Yoke Ferwerda laat niet alleen abstracte schilderingen zien die een gedeeltelijke relatie hebben met de werkelijkheid., maar ook borduurportretten sinds 2013.

Zij begon aanvankelijk haar loopbaan bij een opleiding voor creatieve handvaardigheid te Delft, maar koos al snel daarna voor de Koninklijke Academie voor beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij in 1979 afstudeerde.

Zij heeft altijd gezocht naar de relatie Kunst-Maatschappij en heeft om die reden verschillende projecten in het leven geroepen. Zo zijn er in haar collectie gebarentaal-schilderijen geweest die een communicatieve functie hebben. Ook werkte zij in opdracht van evenementenbureaus en voor het ontwerpen en beschilderen van decors.


Restauratie

Sinds 1999 is zij Schilderijenrestaurator. Eerst als leerling op verschillende professionele ateliers, maar sinds 2005 zelfstandig opererend vanuit het eigen atelier. Zij restaureert voor particulieren, verzamelaars,  Kasteel Heukelum in Heukelum, Galerie Kunstkamer Wijdemeren in Breukeleveen, en  Museum Noord Veluwe  in Nunspeet.