Julia Borsboom
Terug naar de PEK Website
Home
verschillende soorten glas met metaal
500 x 200 cm

Over mijn werk:

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting AUTONOOM. In mijn atelier aan huis werk ik aan opdrachten en autonoom werk. In mijn werk met glas laat ik me vooral inspireren door het materiaal zelf: weerspiegeling en transparantie, scheiden en verbinden, lijn en vorm. Ook kleur en kleurbetekenis krijgen in tweede instantie een rol in het werk.

Naast het werken met glas maak ik schilderijen (vnl. portretten en landschappen) met acrylverf en beelden van diverse materialen.  In mijn schilderijen laat ik mij inspireren door relaties en communicatie, transparantie en ondoorzichtigheid. Ook tijd en vervlogen tijd speelt een rol. Wat is belangrijk genoeg om te blijven bestaan als herinnering? En geldt dat ook voor de mensen om mij heen of herinneren zij zich de dingen anders? Vaak bestaan de werken uit verschillende lagen, verschillende momenten en verschillende invalshoeken

Sinds 2006 ben ik werkzaam als kunstenaar in de klas (BIK-gecertificeerd): ik ontwikkel kunstprojecten voor het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs en voer die ook uit.

All limits exist only in the mind
Schatkamer
Stille Tijd
zonder titel
element 76
element 47