Roland Aalbers
Terug naar de PEK Website
Nieuws Expo alle kunstenaars
Nieuws Exposities

Van der Helstplein expositie Amsterdam 17 maart-6 juni 2017 Amsterdam

27 maart 2017

Expositie Roland Aalbers 17 maart – 6 juni 2017 Opening vrijdag 17 maart 17.00-19.00 uur op de stoep op het Van der Helstplein 3 te Amsterdam Curator: Anja Sijben www.vdhp.blogspot.nl

Met zijn abstracte schilderijen onderzoekt Roland Aalbers de mogelijkheden van ruimtelijkheid op het platte vlak. D.m.v. abstractie, kleurgebruik en het ontbreken van een logisch perspectief, wordt subtiel gesuggereerde ruimtelijkheid weer onderuit gehaald. Verschillende standpunten die tegelijkertijd worden afgebeeld en licht- en schaduwwerking dragen bij aan een vervreemdende ruimte- en tijdsbeleving. De schilderijen zijn vaak opgebouwd uit eenvoudige geometrische vormen. Één of twee vormen kunnen het motief voor een schilderij zijn. Door o.a. herhaling, overlapping, symmetrie en spiegeling ontstaat een hechte compositie. Het kleurgebruik is meestal contrastrijk en zorgvuldig op elkaar afgestemd. Complementaire kleuren en felle accenten zijn in dialoog met elkaar en met de ruimtelijkheid.
De werken gaan in de etalages een interactie aan met de vormen op straat en er ontstaat een nieuw beeld in de ruimte waar we ons bevinden. Ruimte is een beleving. Pas als we meerdere standpunten innemen vormen we ons een beeld van de ruimte waarin we zijn.

www.rolandaalbers.com