Nieuws Exposities

Het Streek, Cultura en PEK werken samen aan Atelierklas

02 april 2018

Samenwerking Het Streek, PEK en Cultura voor kinderen uit het praktijkonderwijs

 

Rabobank Vallei en Rijn heeft vorige maand via het Coöperatiefonds in totaal € 30.000,- uitgereikt aan Het Streek, Cultura en PEK (Platform Edese Kunstenaars). Uit handen van directievoorzitter Mariska de Kleijne ontvingen Hannie Gnodde, Daan Overeem en Gerry Poelert een cheque voor hun project: Atelierklas. In de wekelijkse atelierklas leren kinderen van 12 tot en met 16 jaar uit het praktijkonderwijs in de klas via tekenen, schilderen om meer zelfvertrouwen te krijgen, beter samen te werken met elkaar en zich beter te uiten. Tijdens de uitreiking van de cheque lieten een aantal kinderen zien en horen wat zij al geleerd hadden.

In de school voor Praktijkonderwijs van CSG Het Streek bereiden ze leerlingen voor op een plek op de arbeidsmarkt. Het uitoefenen van een beroep staat centraal. Daarnaast wordt leerlingen geleerd om zelfstandig in de maatschappij te kunnen functioneren. Het gaat dan om aspecten van wonen, burgerschap en de invulling van vrije tijd.

In de atelierklas komen die aspecten ook aan bod. Wie ben je, wat wil je en hoe ziet jou toekomst eruit. Op de woensdag krijgen de leerlingen les in tekenen en schilderen en op de vrijdag is er een keuzeprogramma waarbij dans, muziek (djembe), theater, boetseren, illustraties maken etc. aan bod komen. De lessen worden allemaal bij Cultura gegeven.