Nieuws Exposities

Kunstveiling voor Oekraine

02 oktober 2022

Wanneer: 14 november 2022 / Tijd: 20.00 uur; inloop 19.00 uur / Waar: Atrium Cultura, Ede / De week voorafgaande aan de veiling zijn de werken in het atrium van Cultura te zien en op de website van PEK-EDE.nl . In Cultura kan er bovendien al geboden worden

De kunstenaarsvereniging PEK organiseert een veiling voor Oekraïne. Hoewel de gevechten in Oekraïne zowat uit het nieuws zijn verdwenen, gaat de oorlog nog in alle hevigheid door en is er, zeker met de winter voor de deur, in Oekraïne veel behoefte aan voedselpakketten en apparatuur om brandhout te maken. Het is hierom dat kunstenaarsvereniging PEK juist nu een openbare kunstveiling organiseert. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan de Oekraïners. Laat merken dat we nog steeds aan hun denken; koop een kunstwerk voor thuis of om cadeau te doen.

De avond wordt afgesloten met een miniconcert door Laura Marti, zangeres en Natalia Lebedeva, pianiste.

 

PEK organiseert deze veiling in samenwerking met Cultura, het Akoesticum en Olena Malashenko, een Oekraïnse,die al geruime tijd in Nederland woont en, begrijpelijk, intensief betrokken is bij de omstandigheden in de Oekraïne. Zij heeft voor deze notitie onderstaande bijdrage aangeleverd.

 

Mijn naam is Olena Malashenko. Ik kom oorspronkelijk uit Oekraïne, maar woon in Nederland, in Ede.Ik hoef je niet te vertellen of te laten zien wat er gebeurd in mijn vaderland; de kranten, het nieuws en de sociale media staan er vol mee. Het maakt mij verdrietig, kwaad, het raakt me tot diep in mijn ziel. Persoonlijk kan ik niet apart staan, ik weet dat ik ook iets moet doen om mijn mensen te helpen. Als ik beloof, deel ik informatie over mijn liefdadigheidsproject voor eenzame hulpbehoevende ouderen in Kyiv regio.Ik vind het heel goed idee om de Kunst Veiling 14 november toewijden aan Kerstpakketten voor Oekraïne eenzame ouderen. Iedereen verdient liefde, zorg en hoop! Niemand moet zich zo verlaten voelen. Heel erg bedankt voor jullie steun en hulp!

Door de oorlog voltrekt zich in veel regio’s in Oekraïne een humanitaire ramp. Met veel aandacht voor de soldaten, de vrouwen en kinderen wil ik niet dat de ouderen vergeten worden! Velen van hen zijn niet in staat om goed voor zichzelf te zorgen. Heel veel mensen zijn niet in staat om te vluchten. Daarom neem ik initiatief om hulpbehoevende ouderen in Kyiv regio te helpen.