PEK Academie / Aspirant leden

PEK opent haar deuren voor talent!

PEK-Academie

Als student heb je misschien een vrij studiepunt die je moet invullen, een soort stage die je moet lopen of misschien heb je gewoon interesse in hoe het leven na de kunstacademie er uit ziet. Als dat zo is, dan is dit project misschien iets voor jou.

Wat houdt het in?
Als student krijg je een mentor toegewezen. Dit is een kunstenaar die lid is van PEK. De student maakt zijn/haar eigen plan en legt deze voor aan de begeleidende kunstenaar  (en eventueel school voor een vrij studiepunt). Samen bepalen jullie het programma, zoveel mogelijk ‘op maat’, aansluitend bij de wensen en doelen van de student. De student en begeleider zullen voornamelijk met zijn tweeën aan de slag gaan, er is uiteraard ruimte om andere (PEK) kunstenaars te bezoeken. Er zullen wel een aantal bijeenkomsten zijn waarin alle studenten samen komen om de voortgang te bespreken.
Als student-PEKker profiteer je van alle mogelijkheden die PEK biedt,maar draag je zelf ook bij aan de PEK activiteiten. Je kan bijvoorbeeld workshops volgen of atelierbezoeken doen, maar je doet als student-PEKker ook zelf mee met een expositie en/of activiteit, zoals het organiseren van een tentoonstelling.
Er moet worden voldaan aan een minimaal aantal uren van samenwerken, dit wordt van tevoren in overleg afgesproken.

Voor wie is dit traject bedoeld?
Bijvoorbeeld voor studenten van kunstopleidingen.
De leeftijd van de student-PEKker is tussen de 18 en 30 jaar.

 

Aspirant Leden:

Heb je je talent altijd al willen toetsen aan een andere kunstenaar? Vanaf nu is het mogelijk om bij PEK aspirant-lid te worden. Je wordt dan niet vooraf door een ballotagecommissie beoordeeld. Maar op basis van je werk, motivatie en enthousiasme mag je twee jaar met begeleiding van een of meer PEK-kunstenaars aan de PEK-Academie deelnemen; bijdrage 50% van het jaarlidmaatschap; 25 euro.  
Meemaken, leren en samenwerken is het belangrijkste uitgangspunt. Je bepaalt samen met de kunstenaar je ‘leerdoelen’.

Criteria:

  • Je eigen kunstwerken
  • Gemotiveerd zijn om te leren en samen te werken Jonger dan 35 jaar

Voordelen voor het Aspirant-lid:

  • Deskundig advies en tips
  • Ook bij andere PEK-leden ‘een kijkje nemen’
  • Gratis bijwonen workshops voor PEK-leden (en vrienden)

Interesse?

Wil je meer bijleren, of ons inspireren(!), stuur dan een mailtje naar: PEKacademie@gmail.com met je motivatie.

Ook voor eventuele vragen kun je dit mailadres gebruiken.